Autorondreis Albanië

Omschrijving
8-daagse individuele autorondreis door Albanië. Albanië is zonder twijfel één van de minst ontdekte landen van Europa. Voorheen tijdens de communistische tijd was het volledig afgesloten van de buitenwereld en daarna toneel van veel conflicten. De laatste jaren is daar een positieve verandering in gekomen en zetten de inwoners gezamenlijk de schouders onder de ontwikkeling van het land.

Vertrekdata
12 mei t/m 22 september.

Deelnemers
Minimum: 2 personen.
Maximum: 8 personen.

Prijzen 

Aantal deelnemers 2 3 t/m 4 5 t/m 8
Prijs pp. € 495,- € 475,- € 455,-

Inbegrepen
– Autoverhuur.
– Verblijf op basis van LO.
– Routebeschrijving en administratiekosten.
– 2 overnachtingen in hotel Villa Tafaj in Tirana op basis van logies & ontbijt.
– 1 overnachting in hotel Grand White City in Berat op basis van logies & ontbijt.
– 3 overnachtingen in hotel Brilant in Saranda op basis van logies & ontbijt.
– 1 overnachting in hotel Tino in Ohrid op basis van logies & ontbijt.
– Reserveringskosten.

Niet inbegrepen
Vliegreis: Rechtstreekse vlucht met Tuifly en eventuele verzekeringen (op aanvraag).

Toeslag eenpersoonskamer
€ 175,-

Type auto (onbeperkt aantal km.)
– Skoda Fabia of gelijkwaardige auto voor minimaal 2 deelnemers.
– Skoda Rapid of gelijkwaardige auto voor minimaal 3 deelnemers.
– Renault Trafic voor minimaal 5 deelnemers (op aanvraag).

Toeslag navigatiesysteem (Engelssprekend)
€ 8,- p. dag.

Let op
U bent verplicht in bezit te zijn van een geldig rijbewijs (B).

Autorondreis Albanië

Reisschema

1

Dag 1.

Aankomst in Ohrid met ontvangst van jullie auto en vertrek naar Albanië. Onderweg (bij voldoende tijd) korte bezoek aan Elbasan met het fort en het Turks badhuis. Aankomst in Tirana, de hoofdstad van Albanië, inchecken in hotel Villa Tafaj. De eerste 2 nachten wordt er in dit hotel geslapen.
2

Dag 2.

U bezoekt Kruja, gelegen in de bergen ten noordoosten van Tirana. Hier treft u de museum en het kasteel van de nationale volksheld Scanderbeg. Verder kunt u op uw gemak rondkijken in de oude bazaar.
3

Dag 3.

Deze ochtend staat gereserveerd voor de bezichtiging voor de badplaats van Dürres met een bezoek aan het antieke amfitheater. Vervolgens rijdt u door naar Berat. Berat staat bekend als ‘de stad van 1.000 vensters’. In deze museumstad treft u o.a. een burcht, Byzantijnse kerken en een moskee. De overnachting vind plaats in het hotel ‘Grand White City’ in Berat.
4

Dag 4.

Na het ontbijt reist u verder naar Apollonia, in de 7e eeuw voor Chr. gesticht door Griekse kolonisten. Later in de Romeinse tijd werd dit een zeer welvarende stad. Hier is veel te zien, waaronder een oude stadsmuur, antieke opgravingen, de Mariakerk en het plaatselijke museum. Na het bezoek aan Apollonia reist u verder naar Vlora, waar u het onafhankelijkheidsmonument kunt bezichtigen. Vanuit Vlora reist u verder naar het uiterste zuiden van Albanië, namelijk Saranda. Onderweg treft u het betoverende landschap van de Ionische riviéra langs u.
5

Dag 5.

Vanuit Saranda brengt u een bezoek aan Butrinti. In Butrinti bezoekt u opgravingen die verschillende periodes uit de geschiedenis  van de stad laten zien: Romeins, Byzantijns en Venetiaans bestuur hebben hier hun stempels achtergelaten.
6

Dag 6.

Vandaag staat de museumstad Gjirokaster op het programma, de geboorteplaats van voormalig dictator Enver Hoxha. U bezoekt de pre-Ottomaanse citadel met het wapenmuseum en het voormalige politieke gevangenis.
7

Dag 7.

Na het ontbijt reist u naar Korca, de grootste stad in het zuidoosten van het land, waar u o.a. naar het museum voor middeleeuwse kunst gaat bezichtigen. Later in de middag rijdt u door naar Ohrid, waar de overnachting plaats vind.
Advies: Korca is beter bereikbaar via Griekenland.
8

Dag 8.

Transfer naar de luchthaven en terugvlucht (of verlengingsweek aan het meer van Ohrid).

Reserveringsaanvraag

Reis

E-mailadres

Telefoon nr. achterblijver


Suggesties / Opmerkingen

Belangrijk
– Alle prijzen voor de groepsreizen zijn exact zoals vermeld.
– Alle prijzen voor de individuele programma’s zijn vanaf prijzen.
– De exacte prijzen voor de individuele reizen zijn afhankelijk van de vluchtberekening en de vertrekdatum.
– Alle bevestigingen incl. de exacte prijsberekening ontvangt u per e-mail binnen 12 uur.
– Nadat u onze bevestiging heeft ontvangen kunt u definitief bepalen of u akkoord gaat met de boeking.
– Alle namen moeten gespeld zijn zoals vermeld staat in uw paspoort.
– Alle vluchtnummer incl. het vertrek en aankomsttijden ontvangt u samen met de bevestiging.

De vliegreis
U vliegt op basis van à la carte service van Rotterdam naar de internationale luchthaven van Split. De vlucht duurt ongeveer 2 uur en 15 minuten, geen tijdverschil met Nederland.
Reisverzekeringen en betalingen
Alle reizen dienen voor het vertrek gereserveerd te zijn, hierop is een aanbetaling van 30% van de
totale reissom van toepassing. De volledige reissom dient 30 dagen voor vertrek te zijn voldaan. Betalingen t.n.v. Karatanova Tours op rekening NL08 INGB 0007 3743 98 (ING bank) of NL95 ABNA 0535 0813 08 (ABN AMRO) onder vermelding van de vertrekdata. Bij betaling en correspondentie a.u.b. ook het factuurnummer vermelden. Het is belangrijk dat alle namen juist gespeld zijn (zoals in uw paspoort). Uw bank- of giroafschrift is tevens uw bewijs van betaling. De tickets voor uw vlucht met de vermelde vertrektijden ontvangt u 3 weken voor vertrek. Het is belangrijk dat alle namen juist gespeld zijn (zoals in uw paspoort). U ontvangt tijdig een e-mailbericht, indien zich wijzigingen in de prijs van de luchthavenbelastingen voordoen.

Reisverzekeringen
U kunt een reisverzekering of annuleringsverzekering via Karatanova Tours of uw eigen verzekeringsmaatschappij afsluiten. Wij werken samen met de grootste Nederlandse reisverzekeraar, Global Assistance. www.allianz-assistance.nl/reisverzekering/ShowHome
Voorbehoud
De uitvoering van het programma is afhankelijk van plaatselijke (weers) omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met u, maar is uiteindelijk ten allen tijden ter beoordeling van de reisbegeleider. Aangezien wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloopt van de reis, wordt u daarvan tijdig op de hoogte gebracht.

Praktische informatie autorondreis Albanië
Paspoort
Voor Albanië is er geen visum nodig. Wel dient u een – MINIMAAL DRIE MAANDEN GELDIG – paspoort mee te nemen.

Extra advies
Maak een kopie van u pasport en gebruik die bij de recepties van de hotels.

Telefoneren
Als u vanuit Albanië naar Nederland wilt bellen, dan draait u 0031. Vanuit Nederland naar Albanië moet men eerst 00355 draaien. De exacte telefoonnummers van de accommodaties vind u in het overzicht boven. Er moet rekening gehouden worden met het feit, dat niet alle berggebieden telefonisch bereikbaar zijn, ook niet voor de mobiele telefoons.

Geld, pinnen en wisselkoers
In Albanië kunt u bijna overal pinnen. Voor het wisselen van geld kunt u het beste cash geld meenemen in kleine coupures. Neem geen cheques mee. Verder raden wij aan om uitsluitend geld te wisselen bij de aangegeven wisselkantoortjes, dat vaak in het Engels aangegeven staat als “Change Office”. Tot slot hanteert Albanië de Lek als munteenheid. De Lek kent munten van 1, 5, 10, 20, 50 en 100. De biljetten bestaan uit briefjes van 200, 500, 1000 en 5000 Lek, en 1 euro is circa 140 lek waard.

Gezondheid
Als u medicijnen gebruikt, dan is het aan te raden om voldoende voorraad mee te nemen. Verder is het van belang om ook een (kopie) recept in het Engels mee te nemen, zodat in het geval van verlies de desbetreffende medicijnen kunt bijbestellen.

Over Albanië
Albanië is een land in het westen van het Balkenschiereiland, grenzend aan de Adriatische en aan Ionische Zee. Behalve uit de vruchtbare Adriatische kust bestaat Albanië uit ruw en bergachtig gebied met als hoogste punt de Korab (2763 m) op de grens met Macedonië. Enkele eeuwen voor het begin van onze jaartelling bewoonden de Illyriërs Albanië. In de 2e eeuw v. Chr. veroverden de Romeinen het gebied en zij romaniseerden het land gedeeltelijk. Na 1204 ontstond in Zuid-Albanië en Noordwest-Griekenland het despotaat Epirus, dat vanuit Byzantium geregeerd werd. Dit gebied kwam aan het begin van de 14e eeuw onder het bewind te staan van de Italiaanse prinsen Orsini, terwijl Midden-Albanië als het Koninkrijk Albanië onder de koningen van Napels viel. In de eerste helft van de 15e eeuw vielen de Turken Albanië binnen. Ondanks het verzet van de Albanezen werd het vanaf 1478 officieel Turks gebied. Opmerkelijk was dat veel Albanezen overgingen tot de islam, maar toch gedurende de overheersing tegen de Turken in opstand kwamen, vooral sinds de 18e eeuw. In 1912 werd het land onafhankelijk van het Ottomaanse Rijk en na de Tweede Wereldoorlog kreeg het onder Enver Hoxha een dogmatisch communistisch regime dat zich steeds verder van de rest van de wereld isoleerde.

Karakteristieken van Albanië
Albanië is zonder twijfel één van de minst ontdekte landen van Europa. Voorheen, tijdens de communistische tijd, was het volledig afgesloten van de buitenwereld en daarna toneel van veel conflicten. De laatste jaren is daar een positieve verandering in gekomen en zetten de inwoners gezamenlijk de schouders onder de ontwikkeling van het land.

Eigenlijk heeft Albanië alles wat een vakantieland nodig heeft: een rijke historie, een prachtige natuur, een bijzonder prettig klimaat, mooie stranden en innemende bewoners. Daarbij heeft het land door zijn verleden een mysterieuze kant. Nadat het land in 1944 van het Duitse bezetters werden bevrijd, kwam het onder leiding te staan van de communistische dictator Enver Hoxha, die tot 1991 met harde hand regeerde. Sinds 1992 is het een parlementaire democratie, met een gekozen leider. Begin jaren negentig heeft het tevens de grenzen voor buitenlandse toeristen opengesteld, en dat geldt vooral voor het zuiden van het land.

Albanië is een vrij onherbergzaam land, bedekt met gebergten. De hoogste pieken liggen rond de 2800 meter. Langs de kusten van de Adriatische en Ionische Zee liggen nog maagdelijke stranden met een blauwe zee, nog onaangetast door het massatoerisme. 

Tirana is de hoofdstad van het land. Wat meteen opvalt, is het Skënderberg plein, een grote open ruimte in het hart van de stad. Wat je zeker moet bezoeken is het Nationale Museum van Historie, de Moskee van Ethem Mey en het Paleis van Cultuur.

Schkodra en Durrës
Shkodra en Durrës zijn oude, historische stadjes, waar je veel overblijfselen vindt uit vorige eeuwen. Shkodra is zelfs een van de oudste steden van Europa, waar al 500 voor Christus een fort werd gebouwd. In de buurt van Korfu ligt ook Butrint, omgeven door een landschap met olijf en sinaasappelbomen. Hier vind je vooral veel archeologische ruïnes, die dateren uit de Griekse en Romeinse tijd. Met onder meer het oude amfitheater, de tempel van Aesculapius, een abdij en de vestingmuren uit de klassieke oudheid. Door het bergachtig gebied is de gemiddelde temperatuur zeer verschillend, afhankelijk van de hoogte. De zomers zijn droog en kort. In het binnenland ligt een middeleeuws stadje, ‘Gjirokastra’. Je treft hier nog forten en kastelen aan, met onder meer het ‘Nationale Museum van de Wapens’.