Hoogtepunten van Bulgarije

Omschrijving
Bijzonder en geheel georganiseerde 8-daagse autorondreis vanuit de kust van de Zwarte Zee naar het noorden van Bulgarije. Ontdek de schoonheid van de natuur, de boeiende geschiedenis en de prachtige tradities. Maak ook kennis met de vriendelijke bevolking en geniet van de zee, de zon en alle mooie verrassingen die Bulgarije te bieden heeft. Deze reis kunt u na een week rondreizen voor een week verlengen om te kunnen genieten van de stranden van de Zwarte Zee.

Vertrekdata
26 mei t/m 12 september

Deelnemers
Minimum: 2 personen.
Maximum: 4 personen.

Prijzen

Aantal deelnemers 2 3 t/m 4
Prijs pp. € 795,- € 745,-

Inbegrepen
– Autoverhuur.
– Rechtstreekse vlucht op Bourgas met TuiFly incl. luchthavenbelastingen
– Routebeschrijving en administratiekosten.
– 1 overnachting in Pomorje op basis van logies & ontbijt.
– 2 overnachtingen in Varna op basis van logies & ontbijt.
– 2 overnachtingen in Veliko Turnovo op basis van logies & ontbijt.
– 2 overnachtingen in hotel Helvecija in Slanchev Bryag op basis van logies & ontbijt.
– Reserveringskosten.

Niet inbegrepen
Eventuele verzekeringen (op aanvraag) en toegangsgelden.

Toeslag eenpersoonskamer
€ 145,-

Meerprijs hoogseizoen
(juli en augustus)
€ 50,- (heeft uitsluitend met de vlucht te maken)

Type auto
(onbeperkt aantal km.)
– Fiat Punto of gelijkwaardige auto voor min. 2 deelnemers
– Citroen C4 of gelijkwaardige auto voor min. 3 deelnemers

Toeslag navigatiesysteem (Engelssprekend)
€ 8,- p. dag.

Let op
U bent verplicht in bezit te zijn van een geldig rijbewijs (B).

Hoogtepunten van Bulgarije

Reisschema

1

Dag 1.

Aankomst in Burgas, ontvangst van u auto en doorrijden naar Pomorje, inchecken in het centrum gelegen hotel. Vrije tijd en overnachting.

2

Dag 2.

Het ochtendprogramma staat gepland voor ontdekken van het plaatsje Pomorje. Vervolgens rijdend langs de kust van de Zwarte Zee bezoekt u Nesebar met haar kerkjes verstopt tussen de groene huisjes. Waarschijnlijk het meest bezochte toeristische stadje van de streek. In der loop van de middag doorrijden naar Varna. Inchecken in jullie hotel en overnachting.

3

Dag 3.

Vandaag staat Varna op het programma, een stad met een eeuwenoude geschiedenis. Varna werd gesticht door de Traciers in de 6e eeuw v. Chr. en heette toen Odessos. Tegenwoordig is Varna de derde stad van het land en heeft veel te bieden. Bijna alle bezienswaardigheden zijn op loopafstand van elkaar en zijn zeker een bezoek waard, zoals de Romeinse thermen, het operagebouw, de kathedraal of het Archeologische museum. In het mooie, langs de zee aangelegde stadspark, of zoals de inwoners deze noemen – ‘De Zeetuin’, kunt u nog het kleine Dolfinarium, het Aquarium, het Marine museum of het Natuurhistorisch museum bezoeken. Na een ochtend vol cultuur en geschiedenis is de tijd voor ontspanning. Varna is de ideale plek om te gaan winkelen. De stad heeft een aantal grote overdekte winkelcentra, vele boetiekjes en winkels waar er van alles te koop is. Als u nog iets wilt eten of drinken, dan kan dit in de vele gezellige terrasjes, barretjes en restaurants, in het centrum, in het park en aan zee.

4

Dag 4.

Vandaag neemt u afscheid van Varna en vertrekt u richting Veliko Turnovo, onderweg korte stop in Shumen voor bezoek aan de grootste moskee van Bulgarije. Ongeveer 20 km buiten Shumen, kunt u een bijzonder archeologisch monument bewonderen, waarschijnlijk een van de meest mysterieuze objecten die opgenomen zijn op de werelderfgoedlijst van UNESCO – “De ruiter van Madara”. Dit is een reliëf van een ridder, die een leeuw overmeestert, uitgehouwen in een steile rots op 23 m hoogte. Het beeld stamt uit begin 8e eeuw en symboliseert de overwinning van het Bulgaarse rijk op het Byzantijnse imperium. De rest van de dag is tijd om aandacht te besteden aan Veliko Turnovo, ooit de hoofdstad van het Bulgaarse tsarenrijk en nu nog steeds een van de meest fascinerende plekken van het land, met als hoogtepunt een bezoek aan de ruines van de oude vestiging Tsarevets. Overnachting in Veliko Turnovo.

5

Dag 5.

Dag gereserveerd voor de omgeving van Veliko Turnovo. Deze regio heeft een rijk cultureel erfgoed en staat bekend om de vele kloosters, authentieke
dorpjes en de prachtige natuur. U kunt de dag beginnen met een wandeling door Arbanassi. Dit museumdorp ligt prachtig op een hoog plateau en biedt een schitterend uitzicht. Het stadje was in de 17e en de 18e eeuw een van de rijkste plaatsen van het land en dit is overal nog goed zichtbaar. U kunt hier een bezoek brengen aan o.a. het indrukwekkende, half in de grond gebouwde kerkje ‘De geboorte van Christus’ uit de 17e eeuw en een aantal koopmanshuizen van toentertijd, die nu als museum worden gebruikt. Overnachting in Veliko Turnovo.

6

Dag 6.

Voordat u bij de kust van de Zwarte Zee terug bent maakt u een stop in Stara Zagora. Stara Zagora wordt beschouwd als een van de oudste nederzettingen van Bulgarije en Zuidoost-Europa. De stad werd in het zesde tot vijfde millennium v. Chr. onder de naam Beroe (wat “ijzer” betekent) door de Thraciers gesticht. De huizen uit de steentijd en de kopermijn in de buurt van de stad staan bekend als de oudst bewaarde in hun soort van Europa. Het gebied is sinds de oudheid al een mijngebied (zink en tin). Tevens was het door het goede klimaat goed geschikt voor landbouw. Laat in de middag aankomst in Slanchev Bryag en inchecken in klein familiehotel Helvecija. Overnachting.

7

Dag 7.

Bezoek aan Sozopol. Het prachtige stadje, en vooral het oude gedeelte, doet niet onder aan de schoonheid van Nessebar. Ook Sozopol heeft een prachtige ligging, op een rotsachtig schiereiland, en is met zijn 2600 jaar één van de oudste steden aan de hele Zwarte Zeekust. Maak een wandeling door het gezellige centrum, met zijn mooie kronkelstraatjes, pittoreske huisjes, historische gebouwen, oude kerkjes en gezellige terrasjes. Op het punt van het schilderachtige schiereiland staat het kunstmuseum waar je de werken van lokale kunstenaars kunt bewonderen. Sozopol op zich is een waar kunstobject, waar je uren aan kunt spenderen. Dit is ook de reden dat hier elk jaar het Kunstfestival Apolonia word gehouden. De rest van de dag kunt u eventueel gebruiken om te genieten van de lange en brede zandstranden die Slanchev Bryag rijk zijn. Overnachting in hotel Helvecija.

8

Dag 8.

Ontbijt, transfer naar het vliegveld, inleveren van de auto en vertrek naar Nederland.

Reserveringsaanvraag

Reis

E-mailadres

Telefoon nr. achterblijver


Suggesties / Opmerkingen

Belangrijk
– Alle prijzen voor de groepsreizen zijn exact zoals vermeld.
– Alle prijzen voor de individuele programma’s zijn vanaf prijzen.
– De exacte prijzen voor de individuele reizen zijn afhankelijk van de vluchtberekening en de vertrekdatum.
– Alle bevestigingen incl. de exacte prijsberekening ontvangt u per e-mail binnen 12 uur.
– Nadat u onze bevestiging heeft ontvangen kunt u definitief bepalen of u akkoord gaat met de boeking.
– Alle namen moeten gespeld zijn zoals vermeld staat in uw paspoort.
– Alle vluchtnummer incl. het vertrek en aankomsttijden ontvangt u samen met de bevestiging.

Reisverzekeringen en betalingen
Alle reizen dienen voor het vertrek gereserveerd te zijn, hierop is een aanbetaling van 30% van de
totale reissom van toepassing. De volledige reissom dient 30 dagen voor vertrek te zijn voldaan. Betalingen t.n.v. Karatanova Tours op rekening NL08 INGB 0007 3743 98 (ING bank) of NL95 ABNA 0535 0813 08 (ABN AMRO) onder vermelding van de vertrekdata. Bij betaling en correspondentie a.u.b. ook het factuurnummer vermelden. Het is belangrijk dat alle namen juist gespeld zijn (zoals in uw paspoort). Uw bank- of giroafschrift is tevens uw bewijs van betaling. De tickets voor uw vlucht met de vermelde vertrektijden ontvangt u 3 weken voor vertrek. Het is belangrijk dat alle namen juist gespeld zijn (zoals in uw paspoort). U ontvangt tijdig een e-mailbericht, indien zich wijzigingen in de prijs van de luchthavenbelastingen voordoen.

Reisverzekeringen
U kunt een reisverzekering of annuleringsverzekering via Karatanova Tours of uw eigen verzekeringsmaatschappij afsluiten. Wij werken samen met de grootste Nederlandse reisverzekeraar, Global Assistance. www.allianz-assistance.nl/reisverzekering/ShowHome
Voorbehoud
De uitvoering van het programma is afhankelijk van plaatselijke (weers) omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met u, maar is uiteindelijk ten allen tijden ter beoordeling van de reisbegeleider. Aangezien wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloopt van de reis, wordt u daarvan tijdig op de hoogte gebracht.

Praktische informatie “Hoogtepunten van Bulgarije”
Paspoort
Voor Bulgarije is er geen visum nodig. Wel dient u een – MINIMAAL DRIE MAANDEN GELDIG – paspoort mee te nemen.

Extra advies
Maak een kopie van u pasport en gebruik die bij de recepties van de hotels.

Telefoneren
Als u vanuit Bulgarije naar Nederland wilt bellen, dan draait u 0031. Vanuit Nederland naar Bulgarije moet men eerst 00359 draaien.. De exacte telefoonnummers van de accommodaties vind u in het overzicht boven. Er moet rekening gehouden worden met het feit, dat niet alle berggebieden telefonisch bereikbaar zijn, ook niet voor de mobiele telefoons.

Geld, pinnen en wisselkoers
In Bulgarije kunt u bijna overal pinnen. Voor het wisselen van geld kunt u het beste cash geld meenemen in kleine coupures. Neem geen cheques mee. Verder raden wij aan om uitsluitend geld te wisselen bij de aangegeven wisselkantoortjes, dat vaak in het Engels aangegeven staat als “Change Office”. Tot slot hanteert Bulgarije de Lev als munteenheid. De Lev kent munten van 1, 2, 5, 10, 20, 50 zogenoemde stotinki en van 1 lev. De biljetten bestaan uit briefjes van 1, 2, 5, 10, 20, 50, en 100 Lev, en 1 euro is circa 2 lev waard.

Gezondheid
Als u medicijnen gebruikt, dan is het aan te raden om voldoende voorraad mee te nemen. Verder is het van belang om ook een (kopie) recept in het Engels mee te nemen, zodat in het geval van verlies de desbetreffende medicijnen kunt bijbestellen.

Over Bulgarije
Bulgarije is een land gelegen in zuidoost Europa op het Balkanschiereiland. In het noorden grenst Bulgarije aan Roemenië en de grens wordt daar over een afstand van ca. 425 kilometer gevormd door de Donau rivier. In het westen grenst Bulgarije aan Servië en Macedonië, terwijl de grens met Griekenland in het zuiden wordt gevormd door de dalen van het Rodopi-gebergte. In het uiterste zuidoosten grenst Bulgarije aan Turkije en in het oosten aan de Zwarte Zee (Cerno More). Het Balkan-gebergte (Stara Planina) deelt het land van het westen naar het oosten. Het typische Midden-Europese landklimaat met warme zomers en koude winters wordt in Bulgarije sterk beïnvloed door de Zwarte Zee en het Balkan-gebergte. Noord-Bulgarije heeft een uitgesproken landklimaat, met hete zomers en strenge winters. Ten zuiden van het Balkan-gebergte, dat een klimaatscheiding vormt, heerst een zachter klimaat en vertoond dichter bij Griekenland steeds meer mediterrane trekjes.