Autorondreis Macedonië

Omschrijving
Bijzonder en geheel georganiseerde 8-daagse autorondreis door Macedonië, veerweg van de Postmoderne wereld met verblijf in prima accommodaties. Het eerste aantal dagen bezoekt U het oosten van Macedonië dat zich kenmerkt door authentieke en rustige uitstraling terwijl de rest van de vakantie bezoekt U de hoofdstad Skopje en het Meer van Ohrid.

Vertrekdata
12 mei t/m 22 september

Deelnemers
Minimum: 2 personen.
Maximum: 4 personen.

Prijzen

Aantal deelnemers min. 2 3 t/m 4
Prijs pp. € 335,- € 315,-

Inbegrepen 
– Autoverhuur.
– Verblijf in diverse hotels op basis van LO
– Routebeschrijving en administratiekosten.
– 2 overnachtingen in hotel Sator in de Nationale park Pelister op basis van logies & ontbijt.
– 2 overnachtingen in wijnmakerij Popova Kula in Demir Kapija op basis van logies & ontbijt.
– 2 overnachtingen in hotel Alpina in Mavrovo op basis van logies & ontbijt.
– 1 overnachting in hotel Tino in Ohrid op basis van logies & ontbijt.
Niet inbegrepen
Rechtstreekse vlucht met Tuifly en eventuele verzekeringen (op aanvraag).
Toeslag eenpersoonskamer
€ 125,-

Type Auto (onbeperkt aantal km)

– Skoda Fabia of gelijkwaardige auto voor minimaal 2 deelnemers.
– Skoda Rapid of gelijkwaardige auto voor minimaal 3 deelnemers.
– Renault Trafic voor minimaal 5 deelnemers (op aanvraag).

Toeslag navigatiesysteem (Engelssprekend)
€ 8,- p. dag.

Toeslag Groene Kaart (voor buiten Macedonië)
30 euro,-

Let op
U bent verplicht in bezit te zijn van een geldig rijbewijs (B).

Autorondreis Macedonië

Reisschema

1

Dag 1.

Aankomst in Ohrid, ontvangst van u auto en doorrijden naar de Nationale Park van Pelister. Onderweg bezoek aan het klooster “St. Naum”, één van de aantrekkelijkste locaties in deze regio. Het klooster is vooral bekend door de activiteiten van St. Kliment en St. Naum. Via een slingerende weg bereikt u stad Bitola en het Nationale Park van Pelister. Deze dag wordt afgesloten in hotel “Sator” gelegen in de Nationale Park van Pelister.
2

Dag 2.

De ochtend kunt u reserveren voor bezoek aan stad Bitola en haar Heraclea Lyncestis opgravingen. De vele intacte vloermozaïeken zullen zeker niet aan uw aandacht ontsnappen. In de middag doorrijden naar Krusevo, hoog in de bergen gelegen stadje dat bekend staat door de opstand tegen de Ottomaanse Rijk. Overnachting in hotel Sator.
3

Dag 3.

Bezichtiging de culturele en historische bezienswaardigheden van de stad. In de loop van de middag doorrijden naar Demir Kapija. Deze dag zullen jullie afronden met kennismaking van de Macedonische wijntraditie. Overnachting in Popova Kula.
4

Dag 4.

Dag gereserveerd voor het uiterste zuidoosten van het land met een bezoek aan het Meer van Dojran, gelegen aan de grens met Griekenland. Het Meer van Dojran is zeer bijzonder door de traditionele manier van vissen, namelijk in dit meertje worden de vissen nog steeds met behulp van vogels gevangen. Andere mogelijkheid voor deze dag is een bezoek te brengen aan stad Thessaloniki in Griekenland. Thessaloniki is een mooi culturele maar ook toeristische stad waar u zich goed kunt vermaken. Overnachting in Popova Kula.

5

Dag 5.

Ontbijt en vertrek naar Mavrovo, onderweg bezoek aan stad Tetovo, dit is het grootste culturele centrum van de Albanese moslimminderheid in Macedonië en ademt een islamitische sfeer uit. Een bezoek aan de mooiste moskee van Macedonië, voor sommigen zelfs de mooiste van de Balkan, “de Kleurrijke Moskee” is zeker de moeite waard. De moskee leent zijn naam van de kleurrijke beschilderingen aan zowel binnen als buitenzijde. Doorreizen naar Mavrovo, aankomst en inchecken in hotel “Alpina”.

6

Dag 6.

Vertrek vanuit Mavrovo en bezoek aan de traditionele herders, mensen die hun hele leven op de berg doorbrengen met hun kudde schapen. Sinds mensenheugenis trekken de herders met hun schaapskuddes deze bergen in om de zomerse hitte van de valleien te ontvluchten. Bezoek aan Galicnik, een dorpje dat in de Balkan vooral bekend is door de traditionele bruiloftsfeesten.

7

Dag 7.

Jullie reis zet zich voort langs de rivier “Radika” tot aan het mystieke ”St. Jovan Bigorski” klooster dat zijn naam leent aan het “Bigor-gesteende”. Bezoek aan het klooster en aanliggende kerk met één van de meest waardevolle iconostases van Macedonië. Net voor stad Debar bezoek aan het vrouwelijke klooster St. Georgius, gelegen aan de linke kant van de weg. Dit is het klooster waar alle hoeden van de Macedonische priesters gedecoreerd worden. Jullie reis gaat verder naar de stad Ohrid. Aankomst en inchecken in hotel Tino, gelegen op loopafstand van het oude centrum.

8

Dag 8.

Ontbijt, transfer naar het vliegveld, inleveren van de auto en vertrek naar Nederland (Tot ziens Macedonië), of transfer naar u verlenging hotel.

Reserveringsaanvraag

Reis

E-mailadres

Telefoon nr. achterblijver


Suggesties / Opmerkingen

Belangrijk
– Alle prijzen voor de groepsreizen zijn exact zoals vermeld.
– Alle prijzen voor de individuele programma’s zijn vanaf prijzen.
– De exacte prijzen voor de individuele reizen zijn afhankelijk van de vluchtberekening en de vertrekdatum.
– Alle bevestigingen incl. de exacte prijsberekening ontvangt u per e-mail binnen 12 uur.
– Nadat u onze bevestiging heeft ontvangen kunt u definitief bepalen of u akkoord gaat met de boeking.
– Alle namen moeten gespeld zijn zoals vermeld staat in uw paspoort.
– Alle vluchtnummer incl. het vertrek en aankomsttijden ontvangt u samen met de bevestiging.

Reisverzekeringen en betalingen
Alle reizen dienen voor het vertrek gereserveerd te zijn, hierop is een aanbetaling van 30% van de
totale reissom van toepassing. De volledige reissom dient 30 dagen voor vertrek te zijn voldaan. Betalingen t.n.v. Karatanova Tours op rekening NL08 INGB 0007 3743 98 (ING bank) of NL95 ABNA 0535 0813 08 (ABN AMRO) onder vermelding van de vertrekdata. Bij betaling en correspondentie a.u.b. ook het factuurnummer vermelden. Het is belangrijk dat alle namen juist gespeld zijn (zoals in uw paspoort). Uw bank- of giroafschrift is tevens uw bewijs van betaling. De tickets voor uw vlucht met de vermelde vertrektijden ontvangt u 3 weken voor vertrek. Het is belangrijk dat alle namen juist gespeld zijn (zoals in uw paspoort). U ontvangt tijdig een e-mailbericht, indien zich wijzigingen in de prijs van de luchthavenbelastingen voordoen.

Reisverzekeringen
U kunt een reisverzekering of annuleringsverzekering via Karatanova Tours of uw eigen verzekeringsmaatschappij afsluiten. Wij werken samen met de grootste Nederlandse reisverzekeraar, Global Assistance. www.allianz-assistance.nl/reisverzekering/ShowHome
Voorbehoud
De uitvoering van het programma is afhankelijk van plaatselijke (weers) omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met u, maar is uiteindelijk ten allen tijden ter beoordeling van de reisbegeleider. Aangezien wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloopt van de reis, wordt u daarvan tijdig op de hoogte gebracht.

Praktische informatie autorondreis Macedonië
Paspoort
Voor Macedonië is er geen visum nodig. Wel dient u een – MINIMAAL DRIE MAANDEN GELDIG – paspoort mee te nemen.

Extra advies
Maak een kopie van u pasport en gebruik die bij de recepties van de hotels.

Telefoneren
Als u vanuit Macedonië naar Nederland wilt bellen, dan draait u 0031. Vanuit Nederland naar Macedonië moet men eerst 00389 draaien. De exacte telefoonnummers van de accommodaties vind u in het overzicht boven. Er moet rekening gehouden worden met het feit, dat niet alle berggebieden telefonisch bereikbaar zijn, ook niet voor de mobiele telefoons.

Geld, pinnen en wisselkoers
In Macedonië kunt u bijna overal pinnen. Voor het wisselen van geld kunt u het beste cash geld meenemen in kleine coupures. Neem geen cheques mee. Verder raden wij aan om uitsluitend geld te wisselen bij de aangegeven wisselkantoortjes, dat vaak in het Engels aangegeven staat als “Change Office”. Tot slot hanteert Macedonië de denar als munteenheid. De denar kent munten van 1, 2, 5, 10 en 50. De biljetten bestaan uit briefjes van 10, 50, 100,  500 en 1000 denar, en 1 euro is circa 60 denar waard.

Gezondheid
Als u medicijnen gebruikt, dan is het aan te raden om voldoende voorraad mee te nemen. Verder is het van belang om ook een (kopie) recept in het Engels mee te nemen, zodat in het geval van verlies de desbetreffende medicijnen kunt bijbestellen.

Over Macedonië
Macedonië ligt in het zuidoosten van Europa en is geheel door land omsloten. Het land grenst aan Albanië, Bulgarije, Griekenland, Kosovo en Servië. De oppervlakte van Macedonië is 25.333 km² en beslaat daarmee ongeveer driekwart van de oppervlakte van Nederland. Als gevolg van de centrale ligging op de Balkan is Macedonië door de eeuwen heen een smeltkroes geweest van vele beschavingen. Hun sporen zijn ruimschoots te terug te vinden, zowel in de steden en de dorpen, als in de vele opgravingen. Velen van u die in Macedonië geweest zijn, hebben goede herinneringen aan de mooie omgeving, de rijke cultuur, maar vooral aan het gastvrije volk. Mooie schilderachtige natuur, veel zon, een rijke cultuur en traditie, authentieke, nog levende folklore. Platteland dat intact is gebleven en dat u het gevoel geeft eeuwen terug te gaan in de tijd. Een land van schone lucht, geuren, kleuren en klanken. Macedonië heeft de allure van een verre bestemming.
Het Meer van Ohrid is gelegen in het zuidwesten van Macedonië. Het is 30 kilometer lang, 14,5 kilometer breed en de maximale diepte is ca. 289 meter. Het water van het meer en de beekjes is zo schoon, dat vissoorten als de forel (Pastrmka) zich er thuis voelen. De maximale dagtemperatuur in de zomer ligt tussen de 25°C en 35°C en van het water tussen 22°C en 26°C. De nachten zijn lekker koel, omdat het meer op 700 meter hoogte ligt.
Er bestaan verschillende legendes over het ontstaan van de naam Macedonië. Volgens sommigen komt het van de naam van de eerste Macedonische koning Makedon. Geleerden nemen aan dat de naam uit het oude Macedonische “makos”, dat groot of hoog betekent, en “don”, dat land betekent, voortkomt. Vrij vertaald betekent het dus groot, hoog en bergrijk land. Door zijn indrukwekkende geschiedenis is Macedonië een penluchtmuseum van meer dan 8000 jaar oud: land van Herakles, Philip II, Alexander de Grote, St. Paulus, St. Luka, Justinijan, Tsaar Samuël en Moeder Theresa.
Het land is vandaag de dag een werkelijke schatkist van culturele en kunstrijkdommen. Uniek in de wereld is de concentratie van historische monumenten, zoals kerken, iconen, kloosters, archeologische vindplaatsen, moskeeën, oude boeken en kunstvoorwerpen.