Autorondreis Oost Macedonië

Omschrijving
Wilt u graag het oorspronkelijke Macedonië ontdekken? Dan is deze rondreis door oost Macedonië voor u! U wordt ver weg van de postmoderne wereld gebracht, waar u geniet van de ruimte en rustiek van de Balkan. Mensen zijn hartelijk en gastvrij en de ‘boerenkeuken’ is verrukkelijk! De laatste dagen is er tijd om te ontspannen aan het meer van Ohrid.

Vertrekdata
12 mei t/m 22 september

Deelnemers
Minimum: 2 personen.
Maximum: 4 personen.

Prijzen 

Aantal deelnemers 2 3 t/m 4
Prijs pp. € 645,- € 595,-

Let op
De prijzen in de hoogseizoen kunnen met € 50,- oplopen (dit heeft uitsluitend met de vlucht te maken).

Inbegrepen
– Rechtstreekse vlucht met Tuifly incl. belastingen.
– Autoverhuur.
– Verblijf op basis van LO.
– Routebeschrijving en administratiekosten.
– 1 overnachting in hotel Villa Alpina in Mavrovo op basis van logies & ontbijt.
– 2 overnachtingen in wijnmakerij Popova Kula in Demir Kapija op basis van logies & ontbijt.
– 2 overnachtingen in hotel Manastir in Berovo op basis van logies & ontbijt.
– 1 overnachting in hotel Villa Pestani in Pestani op basis van logies & ontbijt.
– Reserveringskosten.

Niet inbegrepen
Eventuele verzekeringen.

Toeslag eenpersoonskamer
€ 125,-
Toeslag Groene Kaart (voor buiten Macedonië):
€ 30,-

Type Auto (onbeperkt aantal km):
Skoda City Go of gelijkwaardige auto voor min. 2 deelnemers.
Skoda Fabia of gelijkwaardige auto voor min. 3 deelnemers.

Toeslag Navigatiesysteem (Engelssprekend)
8 euro per dag.
Let op
U bent verplicht in bezit te zijn van een geldig rijbewijs (B).

Autorondreis Oost Macedonië

Reisschema

1

Dag 1.

Ohrid – Nationaal Park Pelister (ca. 85 km)
Op de luchthaven van Ohrid staat uw huurauto klaar. Indien u tijd heeft, is het aanbevolen om onderweg het Klooster van St. Naum te bezoeken. Een lust voor het oog. Daarna rijdt u richting Nationaal Park Pelister, u overnacht vandaag in een alpine hotel bovenop het bergmassief.

2

Dag 2.

Nationaal Park Pelister – Popova Kula (ca. 140 km)
Bezoek ’s morgens de stad Bitola met de Heraclea Lyncestis opgravingen. De mooie mozaïekvloeren zullen u zeker niet ontgaan. Vervolg de reis naar Demir Kapija, waar u kennis maakt met de Macedonische wijntraditie van Popova Kula. U overnacht twee nachten bij deze prachtige wijnmakerij. Het is aanbevolen hier een wijnproeverij te doen en te genieten van de fantastische keuken.

3

Dag 3.

Meer van Dojran en Thessaloniki
Ontdek het uiterste zuidoosten en bezoek Griekenland. Rij eerst naar het meer van Dojran, vissers vissen hier nog altijd traditioneel met vogels. Dojran ligt aan de grens met Griekenland en u kunt hiervandaan dan ook doorrijden naar Thessaloniki, een culturele en toeristische stad.

4

Dag 4.

Popova Kula – Berovo (ca. 100 km)
Na het ontbijt vertrekt u naar Strumica, een gezellig stadje met mooie bezienswaardigheden. Bezoek buiten de stad de kloosters Vadioca en Veleusa. Vadioca is tevens de plaats waar volgens de overlevering in de 11e eeuw 14.000 Macedonische soldaten blind zijn gemaakt door de Byzantijnen en werden terug gestuurd naar hun koning. Vervolg de reis naar Berovo waar u twee nachten verblijft in hotel Manastir.

5

Dag 5.

Berovo
Maak kennis met de traditionele cultuur van deze afgelegen streek door een wandeling te maken door het gebied. Vergeet zeker niet het kloosterkerkje St. Arhangel te bezoeken.

6

Dag 6.

Berovo – Ohrid (ca. 300 km)
Vandaag hebt u een lange rit naar Ohrid. Het is aan te raden een alternatieve terugweg te gebruiken in plaats van weg die u al op de heenweg nam. Deze alternatieve route brengt u langs de plaatsjes Kocani, Stip en Veles. Maak een stop in Prilep, de stad van koning Marko. Vervolg de reis naar Ohrid waar u de laatste twee nachten van deze reis doorbrengt.

7

Dag 7.

Ohrid
Uw hotel ligt direct aan het meer, dus u kunt kiezen voor een dagje ontspanning. Het is echter ook zeer de moeite waard de stad te bezichtigen. Er zijn tal van kerken, bijvoorbeeld het fotogenieke kerkje de St. John. En het is een aanrader het Romeinse theater te bezoeken.

8

Dag 8.

Terugreis
U vertrekt naar de luchthaven van Ohrid waar u de huurauto inlevert, of u gaat naar uw verlengingshotel.

Reserveringsaanvraag

Reis

E-mailadres

Telefoon nr. achterblijver


Suggesties / Opmerkingen

Belangrijk
– Alle prijzen voor de groepsreizen zijn exact zoals vermeld.
– Alle prijzen voor de individuele programma’s zijn vanaf prijzen.
– De exacte prijzen voor de individuele reizen zijn afhankelijk van de vluchtberekening en de vertrekdatum.
– Alle bevestigingen incl. de exacte prijsberekening ontvangt u per e-mail binnen 12 uur.
– Nadat u onze bevestiging heeft ontvangen kunt u definitief bepalen of u akkoord gaat met de boeking.
– Alle namen moeten gespeld zijn zoals vermeld staat in uw paspoort.
– Alle vluchtnummer incl. het vertrek en aankomsttijden ontvangt u samen met de bevestiging.

Reisverzekeringen en betalingen
Alle reizen dienen voor het vertrek gereserveerd te zijn, hierop is een aanbetaling van 30% van de
totale reissom van toepassing. De volledige reissom dient 30 dagen voor vertrek te zijn voldaan. Betalingen t.n.v. Karatanova Tours op rekening NL08 INGB 0007 3743 98 (ING bank) of NL95 ABNA 0535 0813 08 (ABN AMRO) onder vermelding van de vertrekdata. Bij betaling en correspondentie a.u.b. ook het factuurnummer vermelden. Het is belangrijk dat alle namen juist gespeld zijn (zoals in uw paspoort). Uw bank- of giroafschrift is tevens uw bewijs van betaling. De tickets voor uw vlucht met de vermelde vertrektijden ontvangt u 3 weken voor vertrek. Het is belangrijk dat alle namen juist gespeld zijn (zoals in uw paspoort). U ontvangt tijdig een e-mailbericht, indien zich wijzigingen in de prijs van de luchthavenbelastingen voordoen.

Reisverzekeringen
U kunt een reisverzekering of annuleringsverzekering via Karatanova Tours of uw eigen verzekeringsmaatschappij afsluiten. Wij werken samen met de grootste Nederlandse reisverzekeraar, Global Assistance. www.allianz-assistance.nl/reisverzekering/ShowHome
Voorbehoud
De uitvoering van het programma is afhankelijk van plaatselijke (weers) omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met u, maar is uiteindelijk ten allen tijden ter beoordeling van de reisbegeleider. Aangezien wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloopt van de reis, wordt u daarvan tijdig op de hoogte gebracht.

Praktische informatie autorondreis Macedonië
Paspoort
Voor Macedonië is er geen visum nodig. Wel dient u een – MINIMAAL DRIE MAANDEN GELDIG – paspoort mee te nemen.

Extra advies
Maak een kopie van u pasport en gebruik die bij de recepties van de hotels.

Telefoneren
Als u vanuit Macedonië naar Nederland wilt bellen, dan draait u 0031. Vanuit Nederland naar Macedonië moet men eerst 00389 draaien. De exacte telefoonnummers van de accommodaties vind u in het overzicht boven. Er moet rekening gehouden worden met het feit, dat niet alle berggebieden telefonisch bereikbaar zijn, ook niet voor de mobiele telefoons.

Geld, pinnen en wisselkoers
In Macedonië kunt u bijna overal pinnen. Voor het wisselen van geld kunt u het beste cash geld meenemen in kleine coupures. Neem geen cheques mee. Verder raden wij aan om uitsluitend geld te wisselen bij de aangegeven wisselkantoortjes, dat vaak in het Engels aangegeven staat als “Change Office”. Tot slot hanteert Macedonië de denar als munteenheid. De denar kent munten van 1, 2, 5, 10 en 50. De biljetten bestaan uit briefjes van 10, 50, 100,  500 en 1000 denar, en 1 euro is circa 60 denar waard.

Gezondheid
Als u medicijnen gebruikt, dan is het aan te raden om voldoende voorraad mee te nemen. Verder is het van belang om ook een (kopie) recept in het Engels mee te nemen, zodat in het geval van verlies de desbetreffende medicijnen kunt bijbestellen.

Over Macedonië
Macedonië ligt in het zuidoosten van Europa en is geheel door land omsloten. Het land grenst aan Albanië, Bulgarije, Griekenland, Kosovo en Servië. De oppervlakte van Macedonië is 25.333 km² en beslaat daarmee ongeveer driekwart van de oppervlakte van Nederland. Als gevolg van de centrale ligging op de Balkan is Macedonië door de eeuwen heen een smeltkroes geweest van vele beschavingen. Hun sporen zijn ruimschoots te terug te vinden, zowel in de steden en de dorpen, als in de vele opgravingen. Velen van u die in Macedonië geweest zijn, hebben goede herinneringen aan de mooie omgeving, de rijke cultuur, maar vooral aan het gastvrije volk. Mooie schilderachtige natuur, veel zon, een rijke cultuur en traditie, authentieke, nog levende folklore. Platteland dat intact is gebleven en dat u het gevoel geeft eeuwen terug te gaan in de tijd. Een land van schone lucht, geuren, kleuren en klanken. Macedonië heeft de allure van een verre bestemming.
Het Meer van Ohrid is gelegen in het zuidwesten van Macedonië. Het is 30 kilometer lang, 14,5 kilometer breed en de maximale diepte is ca. 289 meter. Het water van het meer en de beekjes is zo schoon, dat vissoorten als de forel (Pastrmka) zich er thuis voelen. De maximale dagtemperatuur in de zomer ligt tussen de 25°C en 35°C en van het water tussen 22°C en 26°C. De nachten zijn lekker koel, omdat het meer op 700 meter hoogte ligt.
Er bestaan verschillende legendes over het ontstaan van de naam Macedonië. Volgens sommigen komt het van de naam van de eerste Macedonische koning Makedon. Geleerden nemen aan dat de naam uit het oude Macedonische “makos”, dat groot of hoog betekent, en “don”, dat land betekent, voortkomt. Vrij vertaald betekent het dus groot, hoog en bergrijk land. Door zijn indrukwekkende geschiedenis is Macedonië een penluchtmuseum van meer dan 8000 jaar oud: land van Herakles, Philip II, Alexander de Grote, St. Paulus, St. Luka, Justinijan, Tsaar Samuël en Moeder Theresa.
Het land is vandaag de dag een werkelijke schatkist van culturele en kunstrijkdommen. Uniek in de wereld is de concentratie van historische monumenten, zoals kerken, iconen, kloosters, archeologische vindplaatsen, moskeeën, oude boeken en kunstvoorwerpen.