Autorondreis Kroatië

Omschrijving
8-daagse individuele autorondreis langs de Adriatische kust van Kroatië. Tijdens de reis geniet u werkelijk van vele natuurlijke schoonheden en de vissersdorpjes welke als sieraden aan de kust van Adriatische Zee liggen. Uw vakantie in deze ambiance zal verrijkt worden met interessante uitstapjes en belevenissen.

Vertrekdata
14 april t/m 28 oktober

Deelnemers
Minimum: 2 personen.
Maximum: 4 personen.

Prijzen

Aantal deelnemers min. 2 3 t/m 4
Prijs pp. € 795,- € 775,-

Inbegrepen
– Vlucht incl. de luchthavenbelastingen.
– Autoverhuur.
– Verblijf in diverse hotels op basis van LO.
– Routebeschrijving en administratiekosten.
– Rechtstreekse vlucht met transavia.com incl. de luchthavenbelastingen.
– 3 overnachtingen in hotel Fontana in Trogir op basis van logies & ontbijt.
– 2 overnachtingen in hotel Biokovo in Makarska op basis van logies & ontbijt.
– 2 overnachtingen in hotel Platani in Trebinje op basis van logies & ontbijt.
– Reserveringskosten.

Niet inbegrepen
Eventuele verzekeringen.
Toeslag eenpersoonskamer
€ 175,-

Type Auto (onbeperkt aantal km)
– Fiat Punto of gelijkwaardige auto voor min. 2 deelnemers
– Citroen C4 of gelijkwaardige auto voor min. 3 deelnemers

Toeslag navigatiesysteem (Engelssprekend)
€ 8,- p. dag.

Toeslag Groene Kaart (voor buiten Kroatië)
30 euro,-

Let op
U bent verplicht in bezit te zijn van een geldig rijbewijs (B).

Autorondreis Kroatië

Reisschema

1

Dag 1.

Vertrek vanuit Rotterdam met de rechtstreekse vlucht van transavia.com. Aankomst op de luchthaven van Split/Trogir. Ontvangst van uw auto en, korte rit naar Trogir. Inchecken in jullie hotel Fontana gelegen in de oude stad.

Trogir is een stad en een haven aan het einde van de baai van de Kastela, op 27 km afstand van Split. De oude kern is gelegen op een klein eiland tussen het vasteland en het eiland Ciovo. Verschillende periodes in de geschiedenis hebben hun sporen achtergelaten. Prehistorische overblijfselen, klassieke kunst, oude christelijke en oude Kroatische kunst zijn hier versmolten en zorgen voor een harmonie van vormen en inhoud. Het is een stadsmuseum en is het best bewaarde Romaans Gotisch complex, dit niet alleen in het Middellandse zee gebied, maar in geheel centraal Europa. De middeleeuwse kern is omgeven door muren en omvat een bewaard kasteel met toren, verschillende woningen en paleizen. De kerk van St. Laurentinis is het meest uitgesproken werk uit de Romaans Gotische stijl in het land. Het historisch centrum van de stad is in 1997 geplaatst op de wereld erfgoedlijst van UNESCO.

2

Dag 2.

Vrije dag in Trogir. Vandaag kunnen jullie genieten van het stadje Trogir en haar omgeving met een bezoekje aan de door een brug verbonden eiland Ciovo. Andere optie is een dagbezoek aan stad Sibenik brengen, gelegen op ca. 70 km vanuit Trogir.
3

Dag 3.

Dag gereserveerd voor bezoek aan Split, stad die bekend staat om het paleis van Diocletianus, dat onder de bescherming van UNESCO staat. Rondom het paleis kunt u prachtige kerken en musea bezichtigen. Naast alle historische bezienswaardigheden kunt u ook lekker genieten van een drankje of een hapje in de vele cafés en restaurants. Als u nog een duik wilt nemen adviseren wij u het Bacvice-strand, waar de elite van de stad zo nu en dan te vinden is. Laat in de middag terug naar Trogir.
4

Dag 4.

Na het ontbijt vertrekt u langs de kronkelende weg van de Adriatische kust (Jadranska Magistrala) richting Makarska. Aankomst en inchecken in hotel Biokovo. Makarska ligt in centraal Dalmatië onderaan de hoogste berg in het Middellandse zeegebied (Biokovo gebergte). Als middelpunt van het gelijknamige Riviera, heeft het gezellige Makarska tal van mogelijkheden te bieden; schaduwrijke straatjes met vele winkels die uitkomen op het grote stadsplein, een gezellige drukke promenade, uitnodigende cafés en restaurants, maar ook musea en monumenten. Overnachting in Makarska.
5

Dag 5.

Vrije dag voor Makarska. Makarska is een toeristentrekpleister, gelegen aan een hoefijzervormige baai tussen de berg Biokovo en de Adriatische Zee. De stad staat bekend om haar boulevard met palmbomen, met moderne cafés, barretjes en uitzicht op de haven waar vaak plezierjachten aangelegd zijn. Het centrum van de oude stad Makarska heeft nauwe stenen straatjes, een kerkplein met daarop een bloemen- en fruitenmarkt, en een Franciscaans klooster.
6

Dag 6.

Vertrek richting het zuiden van Kroatië. Onderweg passeert u plaatsje Neum, de enige kustplaats van Bosnië. Laat in de middag aankomst in Trebinje (Bosnië en Herzegovina) en inchecken in jullie hotel Platani. Laatste twee nachten verblijven jullie in dit hotel. Overnachting.
Trebinje is een stadje in het uiterste zuiden van Herzegovina, gelegen aan de rivier Trebišnjica, de grootste onderaardse rivier van Ex-Joegoslavië. Bezienswaardig zijn 2 moskeeën, het Orthodoxe klooster en het Beg-huis, een Turks patriciërshuis waarin de Pasja leefde met zijn harem. In Trebinje kunnen jullie de sfeer van de Nabije Oriënt opsnuiven en kennis maken met de tradities van de plaatselijke bevolking.
7

Dag 7.

Dag gereserveerd voor bezoek aan Dubrovnik. De oude stad Dubrovnik is de grootste toeristische magneet van de Zuid-Dalmatische kust. Door zijn cultuurhistorische waarde, staat de oude stad geplaatst op de UNESCO-lijst van wereld cultuurerfgoed. Dubrovnik is zowel mooie cultureel maar ook bruisende, toeristisch stad, waar u zich overdag en ’s avonds goed kunt vermaken. Al genietend van een drankje op één van de vele terrasjes is het goed toeven. Overnachting in Trebinje.

Dubrovnik – Volgens de beschrijving van de UNESCO ‘de parel van de Adriatische Zee en de Dalmatische kust’, is de oude kern van de stad Dubrovnik, gelegen in het uiterste zuiden van de zonnige Kroatische toeristische regio, inderdaad het fraaiste juweel van het Kroatische culturele erfgoed. Wanneer u van de kant van het vliegveld in de richting van Dubrovnik rijdt, strekt zich een van de mooiste en bekendste panorama’s uit, niet alleen van Kroatië, maar van de hele Middellandse Zeeregio. De slagader van het middeleeuwse Dubrovnik met zijn stadsmuren is de Stradun, waar zich aan de kant van de westelijke stadspoort de fontein van Onofrio bevindt en aan de oostkant het Lužplein met het beeld van Orlando – het symbool van de vrijheid van Dubrovnik. Het Lužplein is voor toeristen de populairste plek voor ontmoetingen en de belangrijkste plaats voor het houden van verschillende culturele manifestaties, met name het Zomerfestival van Dubrovnik. De oude stadskern is rijk aan paleizen, kerken, kloosters en musea; tot de sacrale gebouwen behoort ook een synagoge uit de 15e eeuw. Jaarlijks wordt Dubrovnik bezocht door meer dan een miljoen toeristen.

8

Dag 8.

Vertrek naar het vliegveld van Dubrovnik, inleveren van uw auto en terugreis naar Nederland.

Reserveringsaanvraag

Reis

E-mailadres

Telefoon nr. achterblijver


Suggesties / Opmerkingen

Belangrijk
– Alle prijzen voor de groepsreizen zijn exact zoals vermeld.
– Alle prijzen voor de individuele programma’s zijn vanaf prijzen.
– De exacte prijzen voor de individuele reizen zijn afhankelijk van de vluchtberekening en de vertrekdatum.
– Alle bevestigingen incl. de exacte prijsberekening ontvangt u per e-mail binnen 12 uur.
– Nadat u onze bevestiging heeft ontvangen kunt u definitief bepalen of u akkoord gaat met de boeking.
– Alle namen moeten gespeld zijn zoals vermeld staat in uw paspoort.
– Alle vluchtnummer incl. het vertrek en aankomsttijden ontvangt u samen met de bevestiging.

De vliegreis
U vliegt op basis van à la carte service van Rotterdam naar de internationale luchthaven van Split. De vlucht duurt ongeveer 2 uur en 15 minuten, geen tijdverschil met Nederland.
Reisverzekeringen en betalingen
Alle reizen dienen voor het vertrek gereserveerd te zijn, hierop is een aanbetaling van 30% van de
totale reissom van toepassing. De volledige reissom dient 30 dagen voor vertrek te zijn voldaan. Betalingen t.n.v. Karatanova Tours op rekening NL08 INGB 0007 3743 98 (ING bank) of NL95 ABNA 0535 0813 08 (ABN AMRO) onder vermelding van de vertrekdata. Bij betaling en correspondentie a.u.b. ook het factuurnummer vermelden. Het is belangrijk dat alle namen juist gespeld zijn (zoals in uw paspoort). Uw bank- of giroafschrift is tevens uw bewijs van betaling. De tickets voor uw vlucht met de vermelde vertrektijden ontvangt u 3 weken voor vertrek. Het is belangrijk dat alle namen juist gespeld zijn (zoals in uw paspoort). U ontvangt tijdig een e-mailbericht, indien zich wijzigingen in de prijs van de luchthavenbelastingen voordoen.

Reisverzekeringen
U kunt een reisverzekering of annuleringsverzekering via Karatanova Tours of uw eigen verzekeringsmaatschappij afsluiten. Wij werken samen met de grootste Nederlandse reisverzekeraar, Global Assistance. www.allianz-assistance.nl/reisverzekering/ShowHome
Voorbehoud
De uitvoering van het programma is afhankelijk van plaatselijke (weers) omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met u, maar is uiteindelijk ten allen tijden ter beoordeling van de reisbegeleider. Aangezien wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloopt van de reis, wordt u daarvan tijdig op de hoogte gebracht.

Praktische informatie autorondreis Kroatië
Paspoort
Voor Kroatië is er geen visum nodig. Wel dient u een – MINIMAAL DRIE MAANDEN GELDIG – paspoort mee te nemen.

Extra advies
Maak een kopie van u pasport en gebruik die bij de recepties van de hotels.

Telefoneren
Als u vanuit Kroatië naar Nederland wilt bellen, dan draait u 0031. Vanuit Nederland naar Kroatië moet men eerst 00385 draaien. De exacte telefoonnummers van de accommodaties vind u in het overzicht boven. Er moet rekening gehouden worden met het feit, dat niet alle berggebieden telefonisch bereikbaar zijn, ook niet voor de mobiele telefoons.

Geld, pinnen en wisselkoers
In Kroatië kunt u bijna overal pinnen. Voor het wisselen van geld kunt u het beste cash geld meenemen in kleine coupures. Neem geen cheques mee. Verder raden wij aan om uitsluitend geld te wisselen bij de aangegeven wisselkantoortjes, dat vaak in het Engels aangegeven staat als “Change Office”. Tot slot hanteert Kroatië de Kuna als munteenheid. De Kuna kent munten van 1, 2, 5. De biljetten bestaan uit briefjes van 5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 en 1000 Kuna, en 1 euro is circa 7.5 kuni waard.

Gezondheid
Als u medicijnen gebruikt, dan is het aan te raden om voldoende voorraad mee te nemen. Verder is het van belang om ook een (kopie) recept in het Engels mee te nemen, zodat in het geval van verlies de desbetreffende medicijnen kunt bijbestellen.

Over Kroatië
Kroatië, vaak de kleurrijke roos genoemd, is op een bijzonder manier gelegen in het zuidoosten van Centraal-Europa. Door haar ligging kenmerkt Kroatië zich door verschillende klimaten en reliëfs, maar ook door diverse cultuurhistorische elementen. Westerse toeristen herkennen Kroatië aan haar mediterrane klimaat en de lange stranden aan de Adriatische kust. Veel mensen vergeten echter dat de kust maar een derde van het totale landoppervlak beslaat. Het binnenland dat wij in het centrale en het noordelijke deel splitsen, is totaal verschillend van de zuidelijke Adriatische kust. In deze gebieden is het continentale klimaat duidelijk aanwezig, met een perfecte verdeling in de vier jaargetijden. De verscheidenheid van Kroatië is ook te zien in de culturele en traditionele elementen in het dagelijkse leven van de bevolking. Wij mogen daarbij de historische achtergronden niet vergeten; het kustgebied kent meer invloeden van de Romeinse cultuur, terwijl het binnenland juist naast de Romeinse cultuur ook beïnvloed is door de Oostenrijks-Hongaarse monarchie, Napoleontisch Frankrijk en de Balkancultuur. Net als alle andere culturen heeft de Kroatische cultuur zich ook buiten haar grenzen verspreid. In sommige delen van Bosnië en Herzegovina, maar ook in Vojvodina is de invloed van deze cultuur terug te vinden, vermengd met de cultuur van haar buurlanden.

Landschap & klimaat
Kroatië grenst met de noordoostelijke kust van de Adriatische Zee aan Slovenië in het noorden aan Hongarije, in het oosten aan Servië en aan Bosnië-Herzegovina. De republiek is ruim anderhalf keer zo groot als Nederland en strekt zich uit over vlaktes van Pannonian en Slavonia, over heuvelachtige centraal Kroatië en over de ruwe Adriatische kust. Het zuidelijkste gedeelte van de Adriatische kust, met inbegrip van de stad Dubrovnik, wordt gescheiden van de rest van het land door eengedeelte van Bosnië en Herzegovina.

De kustlijn
De toeristentrekker van Kroatië is sinds jaar en dag zijn enorme kustlijn omgeven door kliffen. Het land heeft een 1778 km kustlijn; 5790 km als u de eilanden meetelt. Op de meeste stranden echter treft u geen zand, maar hellende kliffen die hun voetstap in de Adriatische Zee achterlaten. De eilanden van het land zijn te vergelijken met de parels van Griekenland. Er zijn in totaal 1185 eilanden, waarvan 66 worden bewoond.

Grillige vorm
Kroatië is een land met een grillige vorm. Dat betekent in de regel veel afwisseling. Midden-Kroatië, ten oosten en ten zuiden van Zagreb en doorstroomd door Sava, Kupa en Drava is laag en vlak. Dit geldt ook voor het vruchtbare Slavonië in het oosten. Noordwest-Kroatië omvat het grootste deel van Istrië. Zuidwest-Kroatië omvat de gehele Dalmatische kuststreek tot bij de Baai van Kotor met de ketens van de Dinarische Alpen (tot 1831 m) en het ruige hoogland Lika, dit zijn grotendeels arme karstgebieden.
Nationale Parken Kroatië heeft acht mooie nationale parken. Brijuni, dicht bij Pula gelegen, is het meest gecultiveerd, met goed bewaarde Mediterrane eiken bossen. Het bergachtige Nationale Park Risnjak is het huis van de lynx, terwijl de dichte bossen van het Nationale Park Paklenica insecten, reptielen en vogels, met inbegrip van de bedreigde ‘griffon’ gier herbergen. Het Nationale Park van Meren (Plitvice) huisvest beren, wolven en herten.